Која е разликата помеѓу хоризонталната машина за тестирање на истегнување, машината за тестирање на истегнување тип на врата и машината за тестирање на истегнување со една колона?

Хоризонталната машина за затегнување, машината за тестирање на затегнување на типот на вратата, машината за затегнување со една колона се три различни типа опрема за тестирање на напнатост, секоја од нив има различни карактеристики и опсег на примена.

 

DRK101 Тестер на цврстина на истегнување со една колонаХоризонтална машина за тестирање на истегнувањеТестер на цврстина на истегнување

Хоризонталната затегнувачка машинае вертикална машина за тестирање на истегнување за тестирање на специјални примероци на материјал, но усвојува хоризонтална структура за да го зголеми затегнувачкиот простор. Обично се користи за тестирање на статички затегнувачки својства на големи примероци или примероци со целосна големина, како што се тестови на затегнување на метални материјали, челични кабли, синџири, појаси за подигнување итн. систем за мерење на оптоварување со компензација, кој може да реализира долготраен тест на примерокот.

Машина за тестирање на истегнување тип на вратае познат по својата единствена структура од типот на портата, а главниот мотор е рамка од типот на портата, која има голем работен простор и стабилност. Тој е главно погоден за гума, пластика, текстил, геотекстил, водоотпорен материјал, жица и кабел, нето јаже, метална жица, метална шипка, метална плоча и други материјали за тестирање на истегнување, и може да додаде додатоци за свиткување, кинење, соголување и други тестови .

 

Машина за истегнување со една колонае еден вид опрема за тестирање на напнатост со компактна структура и едноставна работа. Главно се користи за тестирање на цврстина на истегнување, цврстина на притисок и издолжување на различни материјали, полупроизводи и готови производи, при соголување, кинење, свиткување, свиткување, компресија и други тестови. Машината за затегнување со една колона е широко добредојдена поради високите перформанси и разновидноста.

 

Накратко, машината за хоризонтална напнатост, машината за тестирање на истегнување на типот на вратата и машината за затегнување со една колона имаат свои карактеристики во структурата, функцијата, параметрите и полињата за примена, а корисниците можат да изберат соодветна опрема за тестирање на затегнатоста според реалните потреби.

 

Испратете ни ја вашата порака:

ИСТРАЖУВАЈ СЕГА
  • [cf7ic]

Време на објавување: 11-ти септември 2024 година
WhatsApp онлајн разговор!