Le faiga faavae o le Soxhlet extraction

1

O lesu'e ga'ooloina le mea malo a'o le'i aveeseina e fa'atele ai le vaega fa'afeso'ota'i su'esu'e. Ona tu'u lea o le mea malo i totonu o le taga pepa faamama ma tu'u i totonu o le mea e su'e ai. O le pito pito i lalo o le mea e su'e ai e feso'ota'i atu i le fagu lapotopoto pito i lalo o lo'o i ai le soli (ether anhydrous po'o le suau'u eter, ma isi), ma o lo'o feso'ota'i i ai le condenser reflux.

O le fagu lapotopoto pito i lalo e fa'avevela ina ia pupuna ai le so'o. E alu aʻe le ausa e ala i le paipa faʻafesoʻotaʻi ma ulu atu i le condenser. A maeʻa ona faʻafefete, e susu i totonu o le mea e suʻe ai. E fa'afeso'ota'i e le so'o le malo mo le fa'aputuina. A oʻo atu le maualuga o le solvent i totonu o le mea e suʻeina ai le pito sili ona maualuga o le siphon, O le solvent o loʻo i ai le faʻapipiʻi e toe faʻafoʻi i tua i le fagu, ma faʻapea ona aveese mai se vaega o le mea. Ona fa'aauau lea ona fa'asao, fa'afefete, fa'afefete, ma toe fa'afo'i le vai leaching i totonu o le fagu lapotopoto pito i lalo, ma toe fai lenei fa'agasologa, ina ia fa'aauau pea ona maua mai le mea mautu e le soli vai mama, ma fa'atamaoaigaina le mea na maua i totonu o le fagu.

O le faʻaaogaina o le suavai-malosi e faʻaaoga ai solvents e ausia ai le faʻamoemoe o le faʻaaogaina ma le vavaeeseina e ala i le faʻaaogaina o solvents o loʻo i ai se solubility tele mo vaega manaʻomia i totonu o se paluga malo ma se solubility laʻititi mo le mama.

 

Siphon: Faiga fa'apa'au fa'a-U fa'a liliu.

Aafiaga Siphon: O le Siphon o se mea faʻapitoa e faʻaaogaina ai le eseesega o le maualuga o le suavai e faʻatupu ai le malosi, lea e mafai ona mitiia le vai e aunoa ma le fesoasoani a se pamu. A maeʻa ona faʻatumu e le vai i se tulaga maualuga le siphon, o le vai o loʻo i totonu o le atigipusa o le a faʻaauau ona tafe atu i se tulaga maualalo e ala i le siphon. I lalo o lenei fausaga, o le eseesega o le mamafa o le suavai i le va o pito e lua o le paipa e mafai ona tuleia le vai i luga o le pito sili ona maualuga ma lafo i le isi pito.

 

Ga'o mama: A mae'a ona maua mai le fa'ata'ita'iga i le ether anhydrous po'o le suau'u ether ma isi solvents, o le mea e maua mai i le ausa mai le solvent e ta'ua o le ga'o po'o le ga'o mama i le su'esu'eina o mea'ai. Talu ai e faaopoopo atu i le gaʻo, o loʻo i ai foi pigments ma suauʻu faʻafefe, waxes, resins ma isi mea.

Auina mai lau savali ia i matou:

FESILI NEI
  • [cf7ic]

Taimi meli: Tes-30-2021
WhatsApp Online Chat!