Fa'avasegaina ma le fa'aogaina ole Kjeldahl Nitrogen Analyzer

I. Fa'avasegaina o Meafaigāluega Su'esu'ega Nitrogen

Nitrogen Determination Instrument o se ituaiga o mea faʻataʻitaʻi e faʻaaogaina e fuafua ai le nitrogen i totonu o mea, lea e faʻaaogaina lautele i le tele o vaega e pei o kemisi, biology, faʻatoʻaga, meaʻai ma isi. E tusa ai ma taʻiala galue eseese ma faʻataʻitaʻiga faʻaoga, o le Nitrogen Determination Instrument e mafai ona vaevaeina i ituaiga eseese.

616

1. Kjeldahl Nitrogen Determination Meafaigaluega:

Kjeldahl Nitrogen Determination Instrument o le auala masani o le fuafuaina o le nitrogen, e faavae i luga o le mataupu faavae o le tali Kjeldahl (Metotia Kjeldahl). E fa'atatau le mea o le nitrogen i totonu o le fa'ata'ita'iga e ala i le fa'aliliuina o le nitrogen organic i totonu o le fa'ata'ita'iga i le ammoniacal nitrogen, ona mitiia lea o le ammonia ma le acid e fausia ai se masima ammonium, ma i'u ai ina fa'amauina le anotusi masima ammonium e ala ile titration acid standard. Kjeldahl Nitrogen Determination Instrument o loʻo i ai uiga o le faʻaogaina faigofie, saʻo ma faʻatuatuaina taunuuga, ae o le taamilosaga o auiliiliga e umi, ma o le faagasologa o le faʻaaogaina o le sulfuric acid, malosi alkali ma isi reagents e faigofie ona faʻaleagaina le siosiomaga.

2. Dumas Nitrogen Determination Meafaigaluega:

O le Dumas Nitrogen Determination Instrument e faʻaaogaina le maualuga o le vevela o le afi (Metotia Dumas) e fuafua ai le anotusi o le nitrogen i totonu o le faʻataʻitaʻiga. O le faʻataʻitaʻiga e susunuina i le maualuga o le vevela i totonu o le siosiomaga okesene, lea e liua ai le nitrogen organic i le nitrogen, ona iloa ai lea o le nitrogen content e le gas chromatography ma isi metotia, ina ia mafai ai ona fuafua le anotusi nitrogen i le faʻataʻitaʻiga. Dumas Nitrogen Determination e vave i le suʻesuʻeina ma e faʻafeiloaʻi le siʻosiʻomaga aua e le manaʻomia le faʻaogaina o mea oona ma matautia. Ae ui i lea, o le tau o meafaigaluega e maualuga, ma o manaʻoga mo faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e maualuga.

3. Ultraviolet spectrophotometric nitrogen su'ega:

UV spectrophotometric nitrogen su'esu'e e fa'avae i luga ole ultraviolet spectral su'esu'ega tekonolosi o le fa'aituina o le nitrogen. O le nitrogen i totonu o le faʻataʻitaʻiga e tali atu i ni mea faʻapitoa e faʻapipiʻi ai mea lanu, ma e mafai ona faʻatatau le faʻaogaina o le nitrogen i le faʻataʻitaʻiga e ala i le fuaina o le ultraviolet absorbance o le tuufaatasiga. O lenei ituaiga o su'esu'ega nitrogen e faigofie ona fa'atino ma vave ona su'esu'e, ae e ono fa'alavelaveina e isi mea i totonu o le fa'ata'ita'iga, e a'afia ai le sa'o o fa'ai'uga.
4. Meafaigāluega Su'esu'eina o le Nitrogen:
Otometi nitrogen su'esu'e tu'ufa'atasia le lelei o le tele o metotia fa'amautu fa'atosina e ausia ai le fa'aogaina otometi ma le atamai fa'amautu mea. E ala i le pulea o komepiuta, e otometi lava ona faʻamaeʻaina laasaga o le fuaina o faʻataʻitaʻiga, faʻaopoopoga faʻataʻitaʻiga, tali ma suʻesuʻega, lea e faʻaleleia atili ai le lelei o auʻiliʻiliga. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai foʻi i le masini suʻesuʻe faʻamautu faʻamaumauga o le teuina o faʻamaumauga, lipoti lomitusi, ma isi, lea e faigofie mo tagata faʻaoga e faʻatautaia ai faʻamaumauga faʻamaumauga ma suʻesuʻega iʻuga.

 

II. Fa'aaogāga o Meafaigāluega Su'esu'ega Nitrogen

Nitrogen detector o loʻo i ai le tele o faʻaoga i le tele o faʻalapotopotoga, o mea nei o lona faʻaoga autu:

1. Suʻega saogalemu o meaʻai: E mafai ona faʻaogaina meafaigaluega mo le fuafuaina o meaʻai i meaʻai. E ala i le fuafuaina o mea e maua ai le nitrogen i totonu o mea'ai, e mafai ona fa'atatau le fa'atatauina o mea'ai porotini, ma maua ai se fa'amatalaga taua mo le su'ega o le saogalemu o mea'ai. E le gata i lea, e mafai foi ona faʻaogaina le suʻesuʻeina o le nitrogen e suʻe ai faʻaopoopoga i meaʻai, mea e faʻamaʻi ai manu faalafua ma isi mea leaga, e faʻamautinoa ai le saogalemu o meaʻai.

2. Su'esu'ega Fa'ato'aga: I su'esu'ega fa'ato'aga, e mafai ona fa'aoga le mita o le nitrogen e fa'amautu ai mea o lo'o i totonu o le palapala ma le aano o la'au. E ala i le malamalama i le tulaga o mea taumafa o le nitrogen o le eleele ma laau toto, e mafai ona maua ai le faavae faasaienisi mo le faʻatoʻaina o fualaʻau ma faʻalauteleina le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o fualaʻau.

3. gaosiga o vailaʻau: i le gaosiga o vailaʻau, e mafai ona faʻaogaina le mita nitrogen e fuafua ai le anotusi o le nitrogen o mea mata ma oloa. E ala i le mataʻituina o taimi moni o suiga o le nitrogen i le gaosiga o le gaosiga, e mafai ona fetuʻunaʻi faʻasologa o gaosiga i se taimi talafeagai e faʻamautinoa ai le lelei o le oloa ma le gaosiga lelei.

4. Mataituina o le siosiomaga: e mafai ona faʻaogaina le suʻesuʻeina o le nitrogen mo le lelei o le vai, ea ma isi faʻataʻitaʻiga o le siosiomaga i le fuafuaina o mea e maua ai le nitrogen. E ala i le malamalama i suiga o le nitrogen i totonu o fa'ata'ita'iga o le si'osi'omaga, e mafai ona su'esu'eina le tulaga o le fa'aleagaina o le si'osi'omaga ma tu'uina atu fa'amaumauga lagolago mo le mata'ituina o le siosiomaga ma pulega.

Auina mai lau savali ia i matou:

FESILI NEI
  • [cf7ic]

Taimi meli: Iul-16-2024
WhatsApp Online Chat!