Поле на примена на тестер за пропустливост на гас

Тестер за пренос на гас DRK311

 

Тестер за пропустливост на гасе важна опрема за тестирање, нејзиното поле на примена е широко и разновидно.

 

1. Индустријата за пакување на храна

Оценка на материјалот за пакување: НаТестер за пропустливост на гасможе да се користи за проценка на пропустливоста на гас на материјалите за пакување храна, вклучувајќи ја и пропустливоста на кислород, јаглерод диоксид и други гасови. Ова помага да се осигура дека материјалот за пакување може ефикасно да го спречи влегувањето на несакани гасови и истекувањето на гасови во пакувањето, со што се продолжува рокот на траење на храната и се одржува свежината и безбедноста на храната. Контрола на квалитет: Во процесот на производство на пакување храна, мерачот на пропустливост на гас може да се користи за контрола на квалитетот на материјалите за пакување за да се осигура дека секоја серија на материјали за пакување ги исполнува однапред одредените стандарди за изведба на пропустливост на гас.

 

2. фармацевтска индустрија за пакување

Заштита од лекови: Материјалите за фармацевтско пакување треба да имаат добри бариерни својства за да се спречи влијанието на негативните фактори како што се кислородот и влагата врз лековите. Мерачот за пренос на гас може да се користи за откривање на пренос на гас на фармацевтски материјали за пакување за да се обезбеди стабилност и ефективност на лековите за време на складирањето и транспортот. Проверка на усогласеност: Фармацевтската индустрија има строги барања за усогласеност на материјалите за пакување. Мерачите за пропустливост на гас им помагаат на фармацевтските компании да потврдат дека нивните материјали за пакување ги исполнуваат барањата на релевантните прописи и стандарди.

 

3. Ново енергетско поле

Проценка на материјалот на дијафрагмата на батеријата: во областа на новата енергија,Тестер за пропустливост на гасможе да се користи за да се процени гасната пропустливост на материјалите од дијафрагмата на батериите. Ова помага да се оптимизира дизајнот и процесот на производство на сепараторот на батериите и да се подобрат перформансите и безбедноста на батеријата.

 

4. Истражување на материјалните науки

Истражување и развој на нови материјали: Во областа на науката за материјали, наТестер за пропустливост на гасможе да се користи за проучување на пропустливоста на гас на нови материјали, со тестирање на пропустливоста на гас на различни материјали, научниците можат да ја разберат врската помеѓу микроструктурата и својствата на материјалите, обезбедувајќи важна основа за развој на нови материјали.

 

5. Други области на примена

Заштита и мониторинг на животната средина: НаТестер за пропустливост на гасможе да се користи и за откривање на перформансите на гасните загадувачи низ атмосферата, обезбедувајќи поддршка за податоци за контрола на квалитетот на воздухот. Покрај тоа, во областа на воздушната, козметичките црева листови, разни гумени листови,Тестер за пропустливост на гасисто така, игра важна улога, накратко, мерачот на пренос на гас во пакувањето на храната, медицинското пакување, новата енергија, истражувањето на науката за материјали и други области имаат широк опсег на апликации. Со континуираниот развој и напредок на науката и технологијата, нејзиното поле на примена ќе продолжи да се шири и продлабочува.

Испратете ни ја вашата порака:

ИСТРАЖУВАЈ СЕГА
  • [cf7ic]

Време на објавување: 31 јули 2024 година
WhatsApp онлајн разговор!